Foto van de week 6

 
 
Jaar zes van mijn fotodagboek, iedere week zet ik een foto die ik meestal die week heb gemaakt op deze pagina, het is gewoon een normaal leven dat ik heb, niets bijzonders en toch is er iedere week wel weer iets te fotograferen of te vertellen, of het nu de seizoenen, of een mooi landschap is of een portret dat ik maakte. Dit jaar heb ik niet een onderdeel in de fotografie dat ik extra aandacht wil geven, behalve dat ik voor mijn shoots extra aandacht wil maken zodat ze beter gaan worden. En nog meer plezier hebben ik mijn hobby.
 

 
 
Week 15: Lente

 
Afbeelding invoegen
 
De tulpen staan weer op de velden en ik ben dol op de deze bloem. De bloem veranderd prachtig in de vaas en de bloembol leeft door.

 

 
Week 14: 84 jaar

 
Afbeelding invoegen
 
Gefeliciteerd!

 

 
Week 13: Paasweekend
 
Afbeelding invoegen
 

 

 
Week 12: buiten/binnen

 
Afbeelding invoegen
 
Deze foto's van deze prachtige jonge vrouw maakte ik een paar weken terug. We wilden een buitenshoot doen, maar de wind was toen zo koud dat het toch een binnen shoot is geworden. Op zolder heb ik een soort van studio gemaakt, waar fotolampen enz. staan. Werkt goed, alleen de hoogte is soms een probleem waar ik omheen moet werken. Leuke middag met model en haar vriendin, die het haar van het model prachtig heeft opgestoken. Leuk om nieuwe mensen te leren kennen en veel plezier aan mijn hobby te beleven.  Fotoalbum portretten
 

 
Week 11: De blauwe kamer

 
Afbeelding invoegen
 
Een hele gezellige dag beleeft met Elisa en Ad. Bij een oude steenfabriek een shoot gedaan, met Ad als mede fotograaf en Elisa model. Prachtig licht en we hadden geluk met het weer, want het zonnetje scheen diffuuus door de wolken en er was weinig wind. Een prachtig gebied en met veel plezier deze dag veel foto's gemaakt en de rest van de week selectie en bewerkingen toegepast. 
 
Fotoalbum Lady Elisa V

 

 
Week 10: Precious

 
Afbeelding invoegen
 
Fotoalbum Precious
 

 
Week 9: Koud hé!

 
Afbeelding invoegen
 
Deze week was het wel heel koud, maar toch ging jong en oud op pad om te genieten van het ijs,
 

 
Week 8: Mooi licht

 
Afbeelding invoegen
 
De zwanen grazen in het winterzonnetje. De familie, twee volwassen en drie jonkies, grazen iedere dag op de strook gras langs de strandjes. Iedereen laat ze met rust en ze zijn niet erg bang. Toch voorzichtig en de witte zwaan bleef altijd tussen mij en de jonkies en hield me goed in de gaten. Dus een paar foto's gemaakt in het prachtige licht en ze toen maar weer met rust gelaten. Zo mooi dat we dit hebben in Harderwijk, vijf minuten fietsen vanaf mijn huis. De zwanen zijn voor meerdere fotografen een onderwerp. Wel lastig om de witte veren niet over te belichten, en met mijn nieuwe body even oefenen. Vooral met de iso stand hier bezig geweest, zodat de veren van de witte zwaan nog mooi te zien zijn. En zo snel mogelijk om ze niet te lang te storen. Een mooie training, en in het heerlijke winterweer genieten.
 

 
Week 7: Natuurtuin

 
Afbeelding invoegen
 
Ook in de winter word er hard gewerkt in de natuurtuin. De tuin ligt er netjes bij en de sneeuwklokjes staan onder de bomen prachtig in de bloei. Altijd een mooie lokatie om heen te gaan om te fotograferen. 

 

 
Week 6: Opa en oma
 
Afbeelding invoegen
 
Wat zijn we blij met het nieuws dat onze zoon vader gaat worden. Dan worden Henk en ik opa en oma. Sinds een paar weken wisten we het al en nu mag ik het vertellen, in augustus word het kindje verwacht.
Ook een andere body gekocht, al mijn potjes leeggeroofd, helemaal blut, maar superblij met de camera, zodat ik weer kan fotograferen. 
Eén blauwdruk verkocht en ik vind het een eer dat mijn werk word gewardeerd. En deze week weer met  nieuwe mensen gesproken, dat is wat mijn hobby mij brengt. Een goede week was het zeker!
 
 

 
 
Week 5: Waardevol
 
Afbeelding invoegen
 
Wat een weekje, ineens overvallen door een donkere bui, om daar van op te knappen ben ik gaan fotograferen, dat helpt altijd. Nu is tijdens mijn fotograferen de camera ermee gestopt. Dat zat eraan te komen, ik heb er al heel veel mee gefotografeerd. Dit is voor mij een kleine ramp. Geld voor een andere body heb ik niet en ik kan op dit moment er niets aan doen. Ik moet relativeren en er zijn veel andere rampen die een mens kan overkomen en ik zal me morgen wel weer beter voelen, maar nu ben ik mijn uitlaatklep kwijt. 

 

 
Week 4: Egas en Rauch
 
Deze week ben ik naar twee musea geweest. Het Stadsmuseum in Harderwijk waar een tentoonstelling is van Jan Egas, Humor en verwondering. En naar Zwolle, waar een tentoonstelling is van Neo Rauch, Dormos. Beide kleurijk werk en werken waarvan je moet nadenken. Neo Rauch zijn werk moest ik even aan wennen, netzoals wanneer je in een nieuw boek begint en even moet wennen aan de schrijfstijl en personages. Maar zit je erin dan word het interessant. Het surrealisme van Jan Egas verwonderde mij zeer en is zo precies en gedetailleerd geschilderd, dat kan ik bewonderen en ik vind het knap dat iemand zo kan werken. Het werk van Rauch vond ik, nadat ik het had toegelaten, heel veel gevoel hebben en kleurreik, heel verhalend. Ieder werk verteld een verhaal die mij een wereld liet zien die soms herkenbaar en ongemakkelijk binnen kwam. 
 
Afbeelding invoegen
 

 
Week 3: Storm
 
Afbeelding invoegen
 
De storm deze week, donderdag, was heftig, direct na de storm ben ik een rondje gaan maken en zag dez zeilboot met de zeilen er nog op in het riet liggen. Waarschijnlijk lag hij ergens voor anker, maar is losgeschoten. Niet slim om de zeilen er niet af te halen in de winter, want ze kunnen duur zijn. Het licht scheen prachtig over het riet en die donkere luchten geven een mooie sfeer. Fris was het wel, maar extreem weer geeft de fotograaf wel mooie plaatjes.
 

 
Week 2: Onzichtbaar (2)
 
Afbeelding invoegen
 
Bij het station meerdere foto's gemaakt in het thema onzichtbaar. 


 
Week 1: Nieuwjaarsduik 2018
 
Afbeelding invoegen
 
Wat een gezellige sfeer tijdens de nieuwjaarsduik, niet zo koud als vorig jaar en daarom voor mij als fotograaf aangenaam. Deze duiker was er om mede de activiteit te regelen. We beginnen weer een nieuwjaar en ik hoop dat dit jaar een prachtig jaar gaat worden. Fotoalbum
 

 
Week 51: Anna Paulowna
 
Afbeelding invoegen
 
Wat een dag was dit, zo leuk, en hard werken. Als personage Anna Paulowna, die op paleis Soestdijk woonde, hebben model ik haar proberen neer te zetten. Dit is het speelhuisje van prinses Wilhelmina, en een prachtig decor voor de shoot. We hebben die dag vier verschillende outfits gedaan en wat waren we content toen we alle verschillende looks gedaan hadden. Met veel plezier een heerlijke pauze genomen met koffie en appeltaart in de Orangerie in de tuin van Paleis Soestdijk. De foto's zijn ook mooi geworden en staan in het Fotoalbum . 


 
 
Week 50: Onzichtbaar
 
Afbeelding invoegen
 
 
Met het thema ONZICHTBAAR ben ik samen met het model aan de slag gegaan. Het was erg leuk om te doen en zeer geslaagd, alle foto's zijn nog niet gereed, maar vandaag alvast eentje op de foto van de week. 
 

 
 Week 49: Sneeuw
 
Afbeelding invoegen 
Eindelijk weer een pak sneeuw, deze week twintig centimeter sneeuw en ik ben direct naar Staverden gegaan om wat sfeerfoto's te maken
 
 

 
 Week 48: Vallen en opstaan
 
Afbeelding invoegen 

De  zwart/wit uitdaging op facebook was leuk om te doen, foto's zonder mensen en tekst plaatsen, deze vond ik de beste. 
 

 
Week 47: Noord- en Katwijk

Afbeelding invoegen
 
Lekker een dagje uitwaaien.
 

 
Week 46: Haven Harderwijk

Afbeelding invoegen
 
Zaterdag heb ik weer eens een rondje langs het waterfront gedaan, het veranderd dagelijks en het is nu zichtbaar hoe het gaat worden, maar nu is het wel een rommeltje. Aankomende zomer zal het wel bijna gereed zijn. Het lijkt mooi te worden, ben benieuwd! De vissers van De Snoek waren heerlijk aan het vissen in de haven.
 

 
Week 45: Inspiratie?

Afbeelding invoegen
 
Prachtig herfstzonnetje door de bol, weinig inspiratie deze week, dan maar lekker de bossen in en de camera mee!
 

 
 
Week 44: Bokeh

Afbeelding invoegen
 
Bokeh kan heel mooi zijn in foto's, je kan het ook later toevoegen aan een foto. Deze week heb ik in een tuturial geleerd hoe dit toe te passen in photoshop.
 

 
Week 43: Ongevallen

Afbeelding invoegen
 
Deze week een ongelukkige week voor mijn moeder, zij is gevallen en haar arm is gebroken op een nare plaats. En mijn buurvrouw is aangereden op een rotonde en bont en blauw, kapotte kleding en bril ect. Het is wat! Deze week de foto's die ik vorige week van Vincent maakte geselecteerd en bewerkt. In het Fotoalbum staat het resultaat.
Hierboven een foto van het waterfront, deze plek bestaat niet meer, er word een woonwijk gebouwd, maar in de fase van het ruimen was ik er vaak te vinden.
 

 

 Week 42: Dichter, woordkunstenaar en sing-songwriter
 
Afbeelding invoegen
 
In het altijd prachtige Kampen heb ik zaterdag weer een shoot samen met Vincent Corjanus gedaan. Altijd gezellig en leuk, al enkele jaren kennen we elkaar en dat werkt fijn. Ik hoef niet veel aanwijzingen geven, want hij weet wat ik ongeveer wil. Net een paar uurtjes droog weer, en heerlijk door de stad mooie locaties zoekend was onstspannend fotograferen. Nu alle foto's selecteren en bewerken.
 
 

 
vincentcorjanus.nl 


 
Week 41: Popronde
 
Afbeelding invoegen
 
 
Batobe, een van de artiesten die optrad tijdens de popronde, vorige week zondag was het heel gezellig en druk in de stad, ik had veel plezier om de artiesten te beluisteren en te fotograferen. Fotoalbum
 

 
Week 40: Vertrouwen
 
Afbeelding invoegen
 
 
Vertrouwen en gebarsten vertrouwen. Soms komt hulp uit onverwachte hoek. Mensen kunnen je belazeren, maar anderen kunnen voor je klaar staan. Fijn dat die er bestaan.
  

 
Week 39: Reflexie
 
Afbeelding invoegen
 
Wat een weekje. Vorige week een paar dagen lekker in Duitsland even uitwaaien en bijkomen van een drukke zomer. Tot zaterdag ging alles goed, We waren wat rondjes aan het rijden ergens in de weilanden, en toen ging de koppeling van de auto kapot, midden in een prachtig gebied, maar ja! Waar zitten we precies? Bellen met hulptroepen en gelukkig werden we gevonden en opgehaald door een takelwagen van een garage. Beestenweer, maar met een leenauto konden we terug naar ons hotel en de volgende dag terug naar Harderwijk. Vrijdag weer het hele stuk terug rijden om de leenauto weeer te ruilen voor ons Fiatje, weer heel slecht weer en druk op de weg. Vij uur heen en vijf uur terug, Knap van Henk dat hij dat kon. Blut en kapot, maar weer veilig thuis. We zijn toe aan......., nee toch maar niet. 
 


Week 38: Oostvaardersplassen
 
Afbeelding invoegen
 
Tijdens het wandelen in de Oostvaardersplassen stonden we oog in oog met vier edelherten, zo dichtbij heb ik ze nog nooit eerder gezien in het wild en ik kon ook een paar foto's schieten, ik heb geen grote zoomlens, 28/75 dus dan weet je hoe dichtbij ik stond om deze foto te kunnen maken, wat een cadeautje! Deze week zijn we naar Duitsland geweest, daarover en de foto's komen later.
 
Home